Închirieri auto de mașini automate

inchirieri auto masini automate

Una din problemele firmelor de închirieri auto era, până nu demult, slaba ofertă în ceea ce privește parcul de mașini automate. Asta pentru că obiceiul de a apela la firmele de rent a car nu era unul caracteristic pentru noi, iar americanii nu s-au înghesuit să vină „în valuri”, știut fiind faptul că aceștia sunt cei mai pasionați după mașini automate.

Dacă amatorii de închirieri auto din România ultimilor ani încep să fie tot mai mulți ca număr, iată că și pretențiile acestora au început să se modifice. Astfel, dacă este să ne luăm după criteriul tipului de mașini pe care preferă să le închirieze, tot mai mulți aleg o mașină cu transmisie automată.

Nu este chiar un moft, cutiile de viteze automate au avantajul confortului, iar românii care vin „de dincolo” au început să simtă și ei gustul libertății la volan. Nu doar că nu mai străbat Europa ca să ajungă în România gata obosiți, ci vin cu avionul și apelează la o firmă de închirieri auto pentru deplasările prin țară, dar și mai mult „s-au molipsit de lenevie” și vor să conducă fără să-și mai bată capul prea mult.

Avantajele unei mașini cu tracțiune automată

inchirieri auto timisoara
Parcarile firmelor de inchirieri auto din Occident sunt pline cu masini cu transmisie automata…

Pentru o firmă de închirieri auto deținerea și oferta de mașini automate se reduce la câteva probleme în plus, în sensul că pe ansamblu, o mașină automată va fi întotdeauna mai scumpă. Apoi, există numeroase publicații online care încearcă să tranșeze disputa superiorității de o parte sau alta a cutiilor de viteze cu transmisii manuale sau automate. Care să fie mai bună? O dizertație suficient de cuprinzătoare în acest sens o găsim în site-ul despre mașini și accesorii auto „4 Tuning”.

Reducem la cât mai puține comentarii și să lăsăm specialiștii să-și dea cu părerea; care mașină e mai bună, cu transmisie bărbătească sau cele pentru femei. Pentru „Marvomil Rent a Car” chestiunea este lămurită, cum am spus mai sus, o mașină automată va fi mai scumpă, atât la achiziția acesteia, cât și în ceea ce privește costurile de întreținere, dar închirierea ei aduce totuși un alt fel de clienți, după cum s eva vedea în continuare.

Evoluția tehnologică din ultimii ani începe să demonteze totuși ideea că mecanismele cutiei de viteze automate fiind mai complexe, se presupune că un mecanic auto își va bate capul mai mult timp ca s-o desfacă și să încerce repararea ei. Se observă că acest tip de transmisii încep să fie foarte fiabile și să se strice tot mai greu.

Totuși, ați dedus probabil că și închierile auto în cazul mașinilor automate se fac la relativ alte prețuri decât cele obișnuite. Nu substanțial diferite, dar totuși mai mari.

Cine închiriază mașini automate…

inchirieri auto pentru femei
Se spune ca, in general, femeile preferau o masina cu transmisie automata. Lucrurile nu mai sunt deloc asa, tot mai multi barbati solicita acest tip de autovehicul…

Una din caracteristicile esențiale ale mașinilor dotate cu transmisie automată este aceea că ele nu sunt foarte dorite de adepții unui stil de condus sportiv. Astfel, o mașină automată va fi mai lentă, mai docilă și mai confortabilă cum am spus. Ca un revers al medaliei, din acest punct de vedere, orice patron de închirieri auto și-ar dori un șofer mai calm. Nu neapărat că aceștia nu ar lovi mașinile (care sunt totuși asigurate) ci că există șanse mai mici de incidente pe șosea. Neexistând tentația teribilismului scade proporțâional și potențialul unui accident auto și implicit alergătura de după predarea mașinii.

Așadar, proprietarul unei firme de închirieri auto va fi, cel puțin sub aspectul contactului cu firmele de asigurări, o idee mai liniștit. Căci cine-și închipuie că închiriatul de mașini este o afacere, așa, cam ca mersul pe stradă, acela se înșală esențial.